بررسي گوشي ايفون 11


شرکت اپل در ماه سپتامبر (September) سال 2019 از سه آيفون جديد خود رونمايي کرد و ايفون 11 مقرون به صرفه ترين نسخه از آيفون هاي اين شرکت بود. در ادامه اين مطلب مي‌خواهيم به نقد و بررسي آيفون 11 اپل (Apple iPhone 11) بپردازيم و مروري بر نقاط قوت و ضعف اصلي آن داشته باشيم. بنابراين با ما همراه باشيد.


بررسي گوشي ايفون 11 اپل


نمايشگر


نمايشگر آيفون 11 دقيقاً همان نمايشگري است که اپل در گوشي آيفون XR استفاده کرده بود؛ يک نمايشگر 6.1 اينچي LCD با رزولوشن 1792 × 828 با تمام نقاط قوت و ضعفش. اين نمايشگر دقت رنگ بالايي دارد و مينيمم و ماکسيمم روشنايي آن خوب ارزيابي ميشود. ناگفته نماند که اين نمايشگر از حجم رنگي P3 و تکنولوژي TrueTone نيز پشتيباني ميکند. اما فارغ از بحث رزولوشن پايين، اين نمايشگر يک نمونه ي ايده آل نيست.


 


اين نمايشگر به هيچ وجه نمي‌تواند رنگ هاي جذاب و کنتراست فوق العاده ي پنل هاي OLED را توليد کند. همچنين مشکل هميشگي پنل هاي LCD يعني مشکل motion blur در اين نمايشگر نيز حضور دارد. به شخصه فکر ميکنم که نمايشگر اين گوشي، ضعيف ترين بخش آن به شمار ميرود. اين نمايشگر خيلي معمولي است و بهتر بود که اپل از يک نمايشگر OLED در اين گوشي استفاده کند.


عملکرد


بر روي کاغذ، آيفون 11 به معناي واقعي کلمه يک هيولا است. قلب تپنده ي اين گوشي چيپست قدرتمند A13 Bionic است که در گوشي هاي آيفون 11 پرو و 11 پرو مکس نيز به کار رفته است. همچنين حافظه ي رم اين گوشي نسبت به نسل قبل افزايش داشته است و اکنون به 4 گيگابايت رسيده است ( حافظه رم آيفون XR 3 گيگابايت بود). مدل پايه آيفون 11 با حافظه داخلي 64 گيگابايتي عرضه ميشود و در اگر به حافظه داخلي بيشتري احتياج داريد، مي‌توانيد مدل هاي 128 و 256 گيگابايتي اين گوشي را خريداري کنيد.


 


آيفون 11 عملکرد بسيار سريعي دارد. من در طول استفاده از اين گوشي هيچ مشکلي از لحاظ عملکرد پردازشي نداشتم. البته با وجود داشتن عملکرد خوب، من تفاوت عمده اي بين عملکرد اين گوشي و نسل قبل احساس نکردم. هر دو گوشي بسيار سريع و روان هستند و شايد تنها تفاوت آنها اين باشد که آيفون 11 مي‌تواند اپليکيشن هاي بيشتري را باز نگه دارد. با اين وجود آيفون XR همچنان گوشي قدرتمندي محسوب ميشود.


دوربين


آيفون ايکس آر در قاب پشتي خود تنها از وجود يک لنز 12 مگاپيکسلي به عنوان دوربين اصلي بهره مي‌برد که توانايي ثابت‌سازي اپتيکال تصاوير نورپردازي را داشت. حالا آيفون 11 علاوه بر آن لنز 12 مگاپيکسلي اصلي، از يک لنز 12 مگاپيکسلي اولترا وايد ديگر هم استفاده مي‌کند.


 


اين دستگاه در مقايسه با مدل پيشرفته‌تر، دقيقاً همان لنزها را به کار برده ولي در آن خبري از لنز 12 مگاپيکسلي سوم که وظيفه زوم کردن را بر عهده دارد، نيست. حتي لنز 12 مگاپيکسلي دوربين سلفي نيز تفاوتي با سنسور موجود در آيفون 11 پرو و آيفون 11 پرو مکس ندارد.بر اين اساس، آيفون 11 داراي ماژول دوگانه دوربين عقب است که لنز اصلي داراي دريچه ديافراگم f/1.8 و اندازه 26 ميلي‌متري مي‌باشد و فو خودکار و قابليت ثابت‌سازي اپتيکال تصاوير را هم دارد. حالت شب نيز در آن به کار رفته و ويژگي Deep Fusion هم از طريق يک بروزرساني نرم‌افزاري به آن خواهد آمد.


 


عضو جديد دوربين عقب اين محصول اپل هم همان لنز 12 مگاپيکسلي اولترا وايد است که مي‌تواند زاويه 120 درجه‌اي را پوشش دهد ولي در آن نه ويژگي ثابت‌سازي وجود دارد و نه فو خودکار.


 


در جلوي اين گوشي، يک سنسور سه بعدي ToF به کار رفته تا بتواند تصاوير پرتره بگيرد و در به ثبت رسيدن انيموجي‌ها تأثيرگذار باشد و براي بهره‌مندي از تکنولوژي Face ID به کار آيد. با اين وجود، سنسور اصلي 12 مگاپيکسلي مي‌باشد که از دريچه ديافراگم f/2.2 و ابعاد 23 ميلي‌متري بهره مي‌برد تا از لنز موجود در آيفون‌هاي قديمي‌تر کمي بزرگ‌تر شده باشد. به هر حال، علي‌رغم اينکه سنسور اصلي رزولوشن 12 مگاپيکسلي دارد ولي وقتي تصويري به ثبت مي‌رسد، اپل آن را با کيفيت 7 مگاپيکسلي ذخيره مي‌کند اما چنان‌چه تصاوير را به صورت افقي بگيريد، رزولوشن آنها به صورت کامل و 12 مگاپيکسلي خواهند بود. ضمن اينکه براي تنظيم ميدان تحت پوشش يک گزينه مجازي وجود دارد و اگرچه به نوعي به صورت خودکار تنظيم شده اما شما مي‌توانيد آن را به صورت دستي تغيير دهيد.


 


لنز اصلي در آيفون 11 از قابليت ثابت‌سازي استفاده مي‌کند و گزينه‌هاي نورپردازي شديد و معمولي نيز وجود دارند.دوربين‌هاي به کار رفته در اين دستگاه تقريباً به تکنولوژي پيشرفته‌اي مجهز شده‌اند به طوري که وقتي ميان آنها سوئيچ مي‌شويد، خودشان مي‌دانند که چگونه فو، نورپردازي و تنظيمات مربوط به موقعيت مکاني سوژه را تنظيم کنند. البته اين موضوع هم براي ويديوها کارايي دارد و هم براي تصاوير.


 


با اجراي اپليکيشن دوربين آيفون 11 اولين چيزي که کاربران متوجهش مي‌شوند، قسمت منظره‌ياب است که به خاطر استفاده از نوعي سيستم کاليبره توسط دوربين، امکان مشاهده برخي اشياي موجود در خارج از کادر فراهم شده است بنابراين وقتي مي‌خواهيد عکسبرداري کنيد، در لحظه خواهيد ديد که چه چيزي در کادر قرار مي‌گيرد و چه چيزي خارج از آن باقي مي‌ماند. شايد به نظر بسياري از افراد اين تغييرات اهميت چنداني نداشته باشند ولي در بخش کيفيت تصاوير نشان خواهيم داد که اين ويژگي بسيار مهمي است.


 


با وجود اين گزينه، چنان‌چه آپشن Photo Capture Outside the Frame يا Video Capture Outside the Frame را فعال کرديد، مطمئناً پي به ارزش ويژگي گفته شده در پاراگراف قبل خواهيد برد. اپليکيشن جديد به صورت پيش‌فرض و با استفاده از لنز اولترا وايد، سوژه‌هاي قرار گرفته در خارج از کادر را به ثبت مي‌رساند و سپس نرم‌افزار Photos به صورت خودکار به شما پيشنهاد مي‌دهد که اگر کسي يا چيزي بيرون از کادر بود را برش داده و به داخل عکس اصلي بياوريد.


 


انجام چنين کارهايي نيازمند حافظه داخلي زيادي است به همين دليل ظرفيت 64 گيگابايتي بعيد است کارايي چنداني داشته باشد اما خبر خوبي که مي‌توانيم در اينجا بدهيم اين است که چنان‌چه از اطلاعات اضافي استفاده نکرديد، پس از 30 روز و به صورت اتوماتيک حذف خواهد شد.


 


کارايي اين ويژگي دقيقاً همان شکلي است که اپل گفته بود به طوري که اگر نرم‌افزار Photos را اجرا کرديد و کسي در خارج از کادر مانده بود، يک آي در گوشه بالا سمت راست ظاهر خواهد شد که با لمس آن ويديو يا تصوير را همراه با حضور آن شخص مشاهده خواهيد کرد. سپس شما اين فرصت را خواهيد داشت تا ويژگي موجود را به همين شکلي که هست نگه داريد و بگذاريد اتوماتيک کاري که بايد را انجام دهد و يا مي‌توانيد دکمه مربوطه را بزنيد و تصوير را به همان شکلي که بود، ذخيره نماييد.


 


به خاطر داشته باشيد که شما مي‌توانيد اين آپشن را از طريق تنظيمات دوربين غيرفعال کنيد و به جاي آن قادر خواهيد بود از حالت جديد Editing بهره ببريد. در اين حالت فقط کافي است به بخش Crop برويد و آي چند برش را فشار دهيد و فرآيندي که بايد انجام شود، صورت پذيرد.


 


همان‌طور که اشاره کرديم، گزينه Crop Outside Frame مخصوص تصاوير نيست و شما مي‌توانيد از آن براي ويديوها هم بهره ببريد و آن‌طور که دلتان مي‌خواهد فيلم‌ها را ويرايش کنيد.


 


بايد رسماً تأييد کنيم که ويژگي‌هايي نظير Crop Outside Frame يکي از همان اقداماتي است که باعث مي‌شود اپل در مقايسه با ساير نرم‌افزارهاي دوربين در ديگر گوشي‌ها متمايز گردد هرچند برخي سال‌ها امکان دارد شاهد چنين چيزي نباشيم ولي بالأخره زماني فرا مي‌رسد که کمپاني آمريکايي نشان دهد از اين نظر هم نسبت به ساير رقبا برتري دارد. طرفداران اپل با مشاهد اين قابليت‌ها قطعاً اين‌گونه احساس خواهند کرد که اين شرکت دوباره در حال بازگشت به روزهاي اوج خودش است و اميدوارند به زودي شاهد ويژگي‌هاي گوناگون و خلاقانه‌تري در زمينه ويرايش ويديوها و تصاوير باشند که با قدرت بيشتري انجام مي‌شوند.


 


حال که صحبت از قدرت شد بد نيست بگوييم که Crop Outside Frame براي ويديو از دو سنسور موجود در قاب پشتي بهره مي‌برد اما اپليکيشن‌هايي نظير Filmic اين توانايي را دارند تا از لنز دوربين سلفي هم استفاده کنند و همزمان فيلم‌هايي ضبط نمايند که 4K و 60 فريم بر ثانيه کيفيت دارند.


 


همان‌طور که اشاره کرديم، ديگر ويژگي‌هايي که با عرضه چيپ‌ست A13 Bionic به آيفون 11 آمده‌اند، حالت شب (Night Mode) و Deep Fusion نام دارند.


 


زماني که نور کافي در يک منطقه نيست، آي عکسبرداري در حالت شب به صورت اتوماتيک ظاهر خواهد شد که براي بهره‌مندي از آن بايد گوشي را براي مدت بيشتري در دست بگيريد تا نورپردازي به بهترين شکل ممکن انجام شود. در کنار اين آي، مدت زمان پيشنهادي براي عکسبرداري در حالت شب را مشاهده خواهيد کرد اما در صورتي که روي آن ضربه بزنيد، مي‌توانيد خودتان به صورت دستي طول زمان نورپردازي را يا تغيير دهيد يا کلاً غيرفعال کنيد. معمولاً اين گزينه بين 1 تا 3 ثانيه تنظيم شده اما گوشي به شما اين اجازه را مي‌دهد تا آن را به 30 ثانيه افزايش دهيد که البته انجام چنين کاري به ميزان نور موجود در صحنه بستگي دارد و چنان‌چه محيط تا حدودي تاريک بود، مي‌توانيد آن را روي همين بازه زماني تنظيم کنيد.


 


به اين نکته هم اشاره‌اي داشته باشيم که حالت شب تنها با لنز اصلي کارايي دارد و لنز اولترا وايد نمي‌تواند از آن استفاده کند.


 


Deep Fusion از طريق يک بروزرساني نرم‌افزاري به دست کاربران مي‌رسد و در واقع همان قابليت HDR+ گوشي‌هاي اپل است. اين تکنولوژي قبل از اينکه شما دکمه شاتر را فشار دهيد، 4 عکس مي‌گيرد و وقتي اين دکمه را فشار داديد، 4 عکس معمولي به ثبت مي‌رساند و يک عکس مي‌گيرد که مدت بيشتري از صحنه را ضبط کرده است. سپس با ترکيب همه اينها بهترين تصوير را در اختيار شما قرار خواهد داد.


 


يک نسخه پيشرفته‌تر براي قابليت Smart HDR در نرم‌افزار Photos براي همه لنزها فعال بوده و به صورت پيش‌فرض روشن است و امکان فعالسازي آن از طريق تنظيمات نرم‌افزار دوربين هم وجود دارد ولي به نظر مي‌رسد ديگر زمان آن رسيده تا اپل چنين قابليتي را به خودِ اپليکيشن دوربين بياورد.


باتري گوشي ايفون 11 اپل


يک ساعت دوام بيشتر نسبت به نسل قبلي چيزي است که اپل درباره باتري آيفون 11 باور دارد. اين گوشي از باتري 3110 ميلي آمپر ساعتي بهره مي برد که در مقايسه با باتري 2940 ميلي آمپر ساعتي بکار رفته در iPhone XR، کمي بزرگ تر شده است. اين افزايش ظرفيت جزئي در کنار استفاده از تراشه و نرم افزار بهينه تر، باعث شده تا آيفون 11 همانند iPhone XR عملکرد بسيار خوبي در زمينه شارژدهي داشته باشد.


 


به طوري که اين گوشي در تست پخش مداوم ويدئو، حدود ساعت دوام مي آورد و در تجربه استفاده ما از اين گوشي، مي توان گفت که iPhone 11 در استفاده نيمه سنگين و ترکيبي، به راحتي 1 روز را دوام مي آورد و شارژدهي اين محصول، مطمئنا بيشتر کاربران را راضي خواهد کرد.گذشته از اين موارد، بد نيست بدانيد که اين گوشي از شارژ بي سيم و شارژ سريع واتي نيز پشتيباني مي کند؛ اما متاسفانه اپل بر خلاف آيفون 11 پرو و 11 پرو مکس، تجهيزات مربوط به شارژ سريع را در داخل جعبه قرار نداده است. همين موضوع باعث مي شود که شارژ کامل iPhone 11 با شارژر 5 واتي قرار گرفته در داخل جعبه، بيشتر از 3.5 ساعت زمان نياز داشته باشد که در مقايسه با ساير رقباي همرده، رقمي نااميد کننده به شمار مي آيد.


نتيجه گيري


همانطور که مشاهده کرديد در اين مقاله به نقد و بررسي آيفون 11 اپل (Apple iPhone 11) پرداختيم. اين آيفون در واقع مقرون به صرفه‌ترين نسخه آيفون هاي جديد اپل است. آيفون 11 کيفيت ساخت بسيار خوبي دارد اما از نظر ظاهر کاملا يکسان با iPhone XR سال گذشته به نظر مي‌رسد و فقط به جاي يک لنز دوربين اصلي از دو لنز دوربين بهره‌ مي‌برد. اگرچه اين گوشي به عنوان آيفون مقرون به صرفه اپل روانه بازار شده است، اما با اين وجود قيمت خيلي پاييني ندارد. قدرت پردازشي عالي، دوربين بسيار خوب و صفحه نمايش مناسب از اصلي ترين ويژگي هاي مثبت iPhone 11 هستند. ساير نقاط قوت و ضعف اصلي اين گوشي به شرحي هستند که در بخش زير عنوان کرده‌ايم.


مزايا



  • طراحي با کيفيت و پشتيباني از استاندارد IP68

  • صفحه نمايش با کيفيت

  • قابليت تشخيص چهره بسيار دقيق

  • بستر نرم افزاري روان و انحصاري و دريافت بي‌وقفه آپديت هاي iOS

  • پردازنده فوق‌العاده قدرتمند

  • دوربين اصلي و سلفي عالي

  • شارژدهي خوب باتري


معايب



  • ظاهر مشابه با آيفون XR

  • قيمت نه چندان ارزان

  • عدم ارائه شارژر واتي به همراه گوشي

بررسي اپل واچ 3

بررسي گوشي اپل آيفون XS

بررسي تخصصي اپل ايرپاد پرو

مشخصات گوشي اپل مدل ايفون ايکس مکس

نقد و بررسي اپل واچ 5

مشخصات گوشي اپل ايفون se

بررسي گوشي ايفون ايکس اپل

آيفون ,گوشي ,اپل ,يک ,لنز ,دوربين ,آيفون 11 ,اين گوشي ,به صورت ,12 مگاپيکسلي ,است که ,crop outside frame ,ثابت‌سازي اپتيکال تصاوير

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


حاجیلو السلام علیک یا فاطمه الزهراء سلام الله علیها فناوری اندروید دوست - جدیدترین اخبار و آموزش های اندروید storepc وبلاگ ساحل هلیوم وبرا الکتریک نماینده فروش محصولات W&E ثروت و فراواني قلمزار
دزدگ