گوشي iphone x


به‌مناسبت دهمين سالگرد عرضه‌ي آيفون، اپل اقدام به معرفي آيفوني با نام آيفون X کرد که توجه زيادي را به خود جلب کرده است. در ادامه خلاصه‌اي از بررسي‌ آيفون X از ديدگاه وب‌سايت‌هاي معتبر دنياي فناوري را مرور خواهيم کرد.


 


از زمان معرفي آيفون X تاکنون، سوالات مختلفي درباره‌ي اين محصول جديد در ذهن کاربران نقش بسته است؛‌ چرا که اين محصول از ويژگي‌هاي جديدي نظير دوربين True Depth و سيستم تشخيص هويت جديد اپل موسوم به فيس‌آيدي و نمايشگر اولد تمام صفحه برخوردار است. حال وب‌سايت‌هاي معتبر دنياي فناوري موفق شده‌اند تا به بررسي اين محصول جديد اپل از جنبه‌هاي مختلف بپردازند. توجه داشته باشيد که اکثر اين وب‌سايت‌ها زمان محدودي براي بررسي آيفون X در اختيار داشته‌اند و به‌همين دليل نتوانسته‌اند برخي از جنبه‌هاي اين محصول جديد را آنگونه که بايد مورد بررسي قرار دهند؛ اگر قصد خريد ايفون X را داريد با ما همراه باشيد.


بررسي گوشي ايفون X اپل


طراحي


يک طراحي و ظاهر متفاوت دقيقاً همان‌چيزي بود که کاربران اپلي منتظرش بودند. اين شرکت چهار سال متوالي از طراحي آيفون 6 با کمترين تغيير استفاده کرد و در زماني که اکثر رقبا به گوشي‌هاي با صفحه‌نمايش بزرگ اما حاشيه باريک رو آورده بودند طراحي آيفون 8 قديمي و منسوخ به نظر مي‌رسيد. حالا اپل از يک طراحي بدون حاشيه اما متفاوت از رقبا استفاده کرده که مزاياي و معايب خودش را دارد. آيفون 10 از نظر اندازه تنها کمي از آيفون 8 بزرگ‌تر است اما صفحه‌نمايشي بسيار بزرگ‌تر را در خود جاي داده است.


به‌جاي اين‌که مثل سامسونگ، ال‌جي و هواوي حاشيه‌هاي ضروري صفحه‌نمايش در بالا و پايين آن قرار بگيرد و يا مثل اسنشال فون و مي ميکس شيائومي حاشيه‌ها به پايين صفحه رانده شوند اپل يک حاشيه باريک با ضخامت ثابت را به شکل يکنواخت در اطراف صفحه‌نمايش قرار داده است.


 


به اين ترتيب با اين‌که از نظر نسبت صفحه‌نمايش به بدنه آيفون 10 پايين‌تر از رقبا قرار مي‌گيرد اما در نگاه اول گوشي بي‌حاشيه‌تر از رقبا به نظر مي‌رسد؛ البته اگر بريدگي بالاي صفحه را در نظر نگيريم.


 


با حذف حسگر اثر انگشت تاچ آي‌دي اپل مجبور شد تا يک روش جايگزين ايمن براي آن پيدا کند و براي ايمن‌سازي تشخيص چهره نيز مجبور به استفاده از سنسورهاي فروسرخ و تشخيص عمق در کنار دوربين سلفي شد. به همين دليل اين بريدگي حالا بلندگوي مکالمات، دوربين سلفي و سنسورهاي را در خود جاي داده و اپل ترجيح داده سمت چپ و راست آن‌ها را به ادامه صفحه‌نمايش اختصاص دهد.شکي نيست که آيفون 10 از جلو يکي از جذاب‌ترين گوشي‌هاي هوشمند است. حتي قاب استيل بدنه که به نظر جنسي شبيه به قاب في آيفون 3GS يا آي‌پادها دارد با انعکاس نور جذابيت خاصي به آيفون 10 داده است. اين قاب البته پس از مدتي درست مثل همان محصولات از خش‌هاي ريز پر مي‌شود؛ هرچند که اين خش‌ها در نسخه خاکستري کمتر قابل مشاهده است.


پشت گوشي درست مثل آيفون 8 شيشه‌اي طراحي شده تا نه‌تنها نسبت به نسل پيشين متفاوت باشد بلکه امکان شارژ بي‌سيم را نيز فراهم کند. اما خريداران آيفون 10 براي اين‌که به همه بفهمانند جديدترين آيفون اپل را با قيمت گزافي خريداري کرده‌اند انتظار تغييرات بيشتري نسبت به آيفون 8 را دارند.


 


شايد به همين دليل اپل دوربين دوگانه را اين‌بار عمودي طراحي کرده است. اين ماژول دوربين برآمدگي بيشتري هم دارد و شايد بزرگترين نقطه ضعف طراحي گوشي باشد. اين در حاليست که سامسونگ در گلکسي نوت 8 به کلي برآمدگي دوربين را حذف کرده و اين برآمدگي در ميت 10، ال‌جي V30 يا ساير رقبا نيز بسيار کمتر و قابل چشم‌پوشي است.


آيفون 10 همچنين حالا با بدنه شيشه‌اي خود 174 گرم وزن دارد که نسبت به گلکسي اس 8 با وزن 155 گرم و ال‌جي وي 30 با وزن 158 گرم و صفحه‌نمايش هم‌اندازه و يا بزرگ‌تر بسيار سنگين‌تر است. اين وزن بيشتر البته باعث شده تا حس کنيد با يک محصول گران‌قيمت مواجهيد (که البته هستيد) اما همچنين اين احساس خطر را ايجاد مي‌کند که در صورت افتادن گوشي خسارت قابل توجهي به آن وارد خواهد آمد.


با حذف دکمه هوم حالا دکمه پاور وظيفه احضار سيري را برعهده دارد و به همين دليل اندازه‌اي دوبرابر بزرگتر دارد. دکمه‌هاي تنظيم صدا و بي‌صدا کردن اما کماکان بدون تغيير در سر جاي خود هستند.


فيس آي دي


بنا به برخي شايعات اپل وقتي نتوانست حسگر اثر انگشت را به زير صفحه‌نمايش منتقل کند تصميم گرفت يک جايگزين براي تاچ آي‌دي پيدا کند. ظاهراً اپل اعتقادي به قرار دادن اين حسگر زير دکمه پاور يا پشت گوشي نداشته و به همين دليل تصميم به استفاده از يک فناوري تشخيص چهره گرفته است.


تشخيص چهره چيز جديدي نيست و از نسخه‌هاي چهارم اندرويد به کمک دوربين سلفي به گوشي‌هاي هوشمند آمده بود اما اپل براي اين‌که مطمئن شود فيس آي‌دي برخلاف تشخيص چهره در گوشي‌هاي سامسونگ فريب تصاوير يا ويدئوها را نمي‌خورد سنسورهاي فروسرخ و گيرنده‌هايي در کنار دوربين سلفي قرار داده که هزاران نقطه را به سمت چهره شما تابانده و سپس انعکاس آن را دريافت مي‌کنند تا بتوان يک مدل سه‌بعدي از چهره شما ساخت.


 


اين نقاط البته توسط چشم انسان قابل رويت نيستند اما با اين روش عمق نيز تشخيص داده شده و به اين ترتيب کسي نمي‌تواند با تصوير شما گوشي را فريب دهد.ثبت چهره در فيس آي‌دي کار ساده‌اي است و کافيست فقط دو بار سرتان را 360 درجه بچرخانيد. خوشبختانه سرعت عمل و دقت تشخيص چهره نيز بسيار خوب است و تقريباً در 95 درصد موارد گوشي به سرعت آنلاک خواهد شد. کافيست گوشي را بالا بياوريد تا آيفون 10 به صورت خودکار صفحه را روشن کرده و چهره شما را اسکن کند، سپس آيکن قفل بالاي صفحه باز شده و مي‌توانيد با سوايپ به بالا گوشي را آنلاک کنيد.


 


جالب اينجاست که حتي وقتي گوشي مقابل چهره شما قرار گرفته اگر چشمانتان بسته باشد و يا به صفحه گوشي نگاه نکنيد گوشي آنلاک نخواهد شد؛ اما به محض اينکه توجه خود را به سمت آيفون 10 معطوف کنيد محتواي نوتيفيکيشن‌ها نمايش داده شده و گوشي آماده آنلاک خواهد بود.


 


با وجود سرعت بالاي فيس آي‌دي حذف تاچ آي‌دي کماکان مي‌تواند آزار دهنده باشد. فيس آي‌دي در فاصله‌هاي بسيار نزديک يا دور از صورت شما کار نمي‌کند و اگر نور فروسرخ فراواني از پشت سرتان به گوشي بتابد ممکن است نتواند اسکن را به خوبي انجام دهد. علاوه بر اين يک حسگر اثر انگشت سريع هميشه ساده‌تر و سريع‌تر از فناوري تشخيص چهره خواهد بود.


نمايشگر و سخت افزار


نمايشگر 5.8 اينچي آيفون X داراي وضوح 1125 در 2436 پيکسل است. بخشي از اين اعداد نامتوازن به دليل وجود نوار کوچک بالاي نمايشگر هستند که نسبت متوازن نيمه بالايي و پاييني را به هم زده است. همچنين چگالي پيکسلي نمايشگر نيز 459ppi محاسبه مي شود که مي توان آن را در بازه نمايشگرهاي QHD دانست. اپل در اين دستگاه از پنل OLED استفاده کرده که داراي مزايا و معايب خاص خود است. کيفيت رنگ ها بسيار عالي است و روشنايي صفحه حتي در زير نور مستقيم نيز کاملا مناسب ارزيابي مي شود. با اين حال پنل هاي OLED به مرور دچار حالتي به نام پيکسل هاي شبح مانند مي شوند؛ به اين معنا که سايه اي از محتويات قبلي نمايش داده شده روي صفحه براي دقايقي همچنان باقي مي مانند و به تدريج محو مي شوند. البته اين اتفاق به زودي براي پنل هاي آيفون X رخ نخواهد داد و احتمالا حداقل يک سال با بروز چنين حالتي براي صفحات گوشي فاصله داريم.


از نظر سخت افزاري همواره اپل را در صدر جدول بنچمارک ها ديده ايم. همين ماجرا براي آيفون X هم تکرار مي شود. پردازنده A11 Bionic احتمالا قدرتمندترين چيپ پردازشي موبايل در جهان است که داراي شش هسته در فرکانس 2.3 گيگاهرتز بوده و با معماري 10 نانومتري ساخته شده است. حافظه رم اين دستگاه 3 گيگابايت است اما بهينه سازي هاي انجام شده توسط اپل باعث شده سرعت پردازش آن با گوشي هايي مجهز به 6 گيگابايت رم نيز قابل مقايسه باشد. برنامه ها با سرعت بسيار بالايي اجرا مي شوند و جا به جايي بين آنها نيز بدون تاخير و کندي صورت مي پذيرد.


دوربين


دوربين اصلي آيفون 10 در يک کلام “بي نظير” است. شايد تبليغات انجام شده براي اين دوربين توسط خود اپل و حتي امتيازدهي وب سايت هاي معتبري مانند DxO Mark را به عنوان مرجع معتبر قبول نداشته باشيد اما کافيست يک عکس با دوربين اصلي آيفون 10 از هر سوژه دلخواهي بگيريد تا کيفيت تصوير، جزئيات و رنگ ها شما را مجذوب خود کنند. عکس گرفتن با آيفون X با وجود رابط کاربري بسيار ساده iOS کاملا لذت بخش است و ديدن نتايج روي گوشي يا رايانه باعث علاقمندتر شدن شما به عکاسي خواهد شد. همانند آيفون 8 اينجا هم شاهد به کارگيري حالت پرتره هستيم که در شرايط نوري مناسب مي تواند تصاوير بسيار زيبا و هنري خلق کند. نکته قابل توجه امکان استفاده از حالت پرتره و افکت بوکه در زمان عکس گرفتن با دوربين سلفي است.


هوش مصنوعي دوربين اپل نبستا خوب ارزيابي مي شود و استفاده از افکت بوکه با وجود برخي ايرادات در جزئيات ريز مانند تارهاي مو، عموما نتايج قابل قبولي ارائه مي دهد.


اما متاسفانه باز هم دوربين سلفي 7 مگاپيکسلي عملکرد رضايت بخشي ندارد و در نور کم عکس ها داراي نويز بسيار شديدي هستند. شايد قدم بعدي اپل براي ساختن يک گوشي ايده آل، استفاده از لنز و سنسور دقيق تر و حساس تر براي دوربين سلفي باشد.


ايفون ايکس


باتري گوشي ايفون ايکس اپل


اپل وعده داده که عمر باتري آيفون 10 حدود 2 ساعت بيشتر از آيفون 7 پلاس است. در مدتي که آيفون 10 در اختيار ما بود از عملکرد باتري‌اش رضايت داشتيم. باوجوداينکه ما بيشتر از حد معمول از گوشي کار مي‌کشيدم تا دوربين آن را تست کنيم يا اينکه صفحه‌نمايش مدت‌زمان‌هاي طولاني روشن بود زيرا مشغول تست قابليت‌هاي مختلف آن بوديم آيفون


10 توانست تا 1 روز کامل بدون نياز به شارژ پاسخگو باشد. به نظر مي‌رسد که اين آيفون عمر باتري بسيار بهتري از نسل‌هاي قبلي دارد.


 


براي اولين بار در تاريخ آيفون، اين گوشي مجهز به شارژ بي سيم و همچنين پشتيباني از شارژ سريع شده است. اين خبر خوبي است اما خبر اين است که آداپتور قابل پشتيباني از شارژ سريع در جعبه دستگاه وجود ندارد و اگر دوست داريد آداپتور با قابليت شارژ سريع داشته باشيد بايد هزينه اضافي براي خريد آن بپردازيد. ما از همان آداپتوري که داخل جعبه بود براي شارژ گوشي استفاده کرديم که متاسفانه مدت زمان زيادي طول کشيد تا باتري نه چندان پرظرفيت آيفون 10 شارژ شود. باتري اين گوشي در مدت زمان 3 ساعت از صفر تا 100 درصد شارژ شد که عدد بسيار زيادي براي شارژ شدن در اين زمانه‌اي است که بيشتر پرچم‌داران با باتري‌هاي پرظرفيت‌تر در زماني کمتر از 2 ساعت شارژ مي‌شوند.


 


نتايج تست‌هاي تکي هم به شرح زير است:


 



  • کاهش درصد باتري با 1 ساعت فيلم‌برداري 4K: 36 درصد

  • کاهش درصد باتري با 30 دقيقه بازي آسفالت 8: 9 درصد

  • مدت‌زمان طول کشيده تا خاموش شدن گوشي با شارژ 100 درصد و پخش فيلم با کيفيت فول اچ‌دي: 13 ساعت


نتيجه گيري


به‌طور حتم آيفون 10 بهترين آيفوني است که تا امروز معرفي و عرضه شده. اين تنها يک جمله شعاري و کليشه‌اي نيست و بايد باور کنيد که آيفون 10 واقعا بهترين آيفون است اما به همين نسبت قيمت خيلي بالايي دارد و گران‌ترين آيفوني است که در تاريخ به فروش رفته. طراحي متفاوت، صفحه‌نمايش کم حاشيه، دوربين با عملکرد بهتر و متفاوت‌تر و صفحه‌نمايش باکيفيت تراز عوامل اصلي بالا رفتن قيمت اين محصول هستند.


 


اينکه چه کساني بايد اين گوشي را بخرند کاملا واضح و روشن است. اگر شما طرفدار بسيار سرسخت آيفون هستيد و هزينه‌اي که براي گوشي مي‌پردازيد هم برايتان اهميت ندارد يک‌لحظه هم نبايد در خريد اين آيفون شک کنيد. اما اگر اين دو ويژگي را نداريد آيفون 8 پلاس هم چيزي شبيه به آيفون 10 است با اين تفاوت که طراحي تکراري‌اي دارد و تنها سنسور تشخيص چهره ندارد.


 


اگر براي اولين بار مي‌خواهيد به دنياي آيفون قدم بگذاريد به‌طور حتم آيفون 10 بهتر از هر محصولي مي‌تواند توانايي آيفون و آي او اس را به شما نشان دهد اما خودتان بايد به جيبتان نگاهي بيندازيد که آيا اين محصول ارزش 1000 دلار، که به پول ما هم مبلغ زيادي مي‌شود، را دارد يا خير؟ براي کسب اطلاعات بيشتر کليک کنيد.

بررسي اپل واچ 3

بررسي گوشي اپل آيفون XS

بررسي تخصصي اپل ايرپاد پرو

مشخصات گوشي اپل مدل ايفون ايکس مکس

نقد و بررسي اپل واچ 5

مشخصات گوشي اپل ايفون se

بررسي گوشي ايفون ايکس اپل

آيفون ,گوشي ,اپل ,دوربين ,بسيار ,يک ,آيفون 10 ,را به ,آيفون x ,دوربين سلفي ,تشخيص چهره ,معتبر دنياي فناوري ,وب‌سايت‌هاي معتبر دنياي

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


tasty-foods FSOEBLIS ajayeb-gardeshgari gamemodfreeo rezadesignn زیبا بلاگ مطالب اینترنتی مطالب اینترنتی pbxco دیجی ورلد
دزدگ